Hur går en dränering till?

Hur går en dränering till?

Hejsan, här i Härnösand ser det inte ut att bli fint väder till midsommar och det är såklart en besvikelse! Det blir att sitta inne och äta sill och potatis men kanske tar jag bilen och åker till fjällen! Från det ena till det andra så är min plan med det här inlägget att prata om dränering och jag kommer även bifoga en länk till ett företag som kan hjälpa till med detta. Innan vi börjar med det får du lite kunskap i hur en dränering fungerar och vad det är för något.

En dränering är ett system som används för att leda bort ytvatten, grundvatten eller smältvatten från en byggnad eller en markyta. Det finns olika typer av system men de två vanligaste är infiltration och exfiltration. Infiltration innebär att vattnet absorberas av marken och därefter leds bort från byggnaden. Exfiltration innebär att vattnet leds bort genom rörsystemet till en dräneringsbrunn eller en avloppspump.

Det finns många anledningar till varför man ska göra detta och några av dessa är:

* För att förhindra skador på byggnader eller andra strukturer som kan uppstå när vatten stängs in i dem.

* För att förebygga mark- och grundvattenståndsförhöjningar som kan uppstå när vatten stängs in i marken.

* För att förebygga korrosion av metaller och andra material som kan uppstå när vatten stängs in i dem. Men hur vet du om du behöver den här hjälpen då? Det finns några enkla saker du kan titta efter och dessa är:

* Om det finns vatten på marken runt din byggnad, på taken eller i källaren.

* Om det finns fuktfläckar på väggarna eller i taket.

* Om det finns mögel eller svamp på väggarna eller i taket.

* Om det finns bulor, veck eller sprickor i väggarna eller i taket.

Om du ser något av ovanstående så är det dags att göra något!


Kommentarer är stängda.